1.8 C
Athens
January 25, 2022
Image default
TECH

Οι 5 κύριες συμβουλές για την ασφάλεια του υπολογιστή σας

Οι-5-κύριες-συμβουλές-για-την-ασφάλεια-του-υπολογιστή-σας

Από το 1988 που ξεκίνησε η Ημέρα Ασφάλειας Υπολογιστών, το επίπεδο των απειλών στον κυβερνοχώρο αυξάνεται κάθε χρόνο και τους τελευταίους 12 μήνες σημειώθηκε το υψηλότερο επίπεδο παραβιάσεων στον κυβερνοχώρο. Νέες και πιο εξελιγμένες απειλές, περισσότερες συσκευές, μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύς και επαγγελματίες εγκληματίες, δείχνουν ένα και μόνο πράγμα, όποιος διαθέτει υπολογιστή, smartphone ή συσκευή IoT πρέπει πλέον να σκέφτεται τακτικά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, κάτι που δυστυχώς πολλοί δεν κάνουν.

Με την ευκαιρία της Ημέρας Ασφάλειας Υπολογιστών, η Check Point Software Technologies, πάροχος λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, δημοσίευσε τις πέντε βασικές συμβουλές για την προστασία των συστημάτων πληροφορικής στο σπίτι και στο γραφείο.

  1. Τα Passwords είναι σημαντικά: Οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να ελέγχονται και να ενισχύονται τακτικά. Ωστόσο, οι ειδικοί διαφωνούν σχετικά με το μήκος και τη σύνθεση καθώς και τη συχνότητα ανανέωσης. Είναι σημαντικό οι χρήστες να χειρίζονται προσεκτικά τους κωδικούς πρόσβασης, να μην τους αποθηκεύουν ανασφάλιστους σε λογιστικά φύλλα του Excel, να μην τους αναγράφουν σε σημειωματάρια που θα μπορούσε ο καθένας να τους βρεί ή να τους κολλάνε στο πίσω μέρος του πληκτρολογίου. Το “1234” ή το “password” δεν είναι ασφαλείς κωδικοί πρόσβασης.
  2. Προστασία από το phishing: Οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί πριν κάνουν κλικ σε συνδέσμους που φαίνονται ύποπτοι με οποιονδήποτε τρόπο, ειδικά όσον αφορά στον αποστολέα. Θα πρέπει επίσης να κατεβάζουν περιεχόμενο μόνο από αξιόπιστες πηγές, καθώς το phishing, μια δημοφιλής μορφή social engineering, έχει γίνει η κύριο μέσο επίθεσης. Ως εκ τούτου, εάν οι χρήστες λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ασυνήθιστο αίτημα, παράξενο αποστολέα ή ακόμα και θέμα, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν με αμφιβολία.
  3. Επιλέξτε προσεκτικά τις ΙΤ συσκευές: Ειδικά τώρα με την απομακρυσμένη εργασία, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ο κίνδυνος επίθεσης μεγάλης κλίμακας αυξάνεται όταν οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους συσκευές, όπως υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα, για σκοπούς που σχετίζονται με την εργασία τους. Το λογισμικό ασφαλείας θα πρέπει να εγκατασταθεί σε όλες τις συσκευές και η σύνδεση με το δίκτυο της εταιρείας θα πρέπει να προστατεύεται.
  4. Διατηρείτε το λογισμικό ενημερωμένο: Οι χάκερς συχνά βρίσκουν σημεία εισόδου σε εφαρμογές, λειτουργικά συστήματα και λύσεις ασφαλείας, καθώς γενικά παρακολουθούν και εκμεταλλεύονται την όποια εμφάνιση ευπάθειας. Ένα από τα καλύτερα μέτρα προστασίας είναι να χρησιμοποιείτε πάντα την τελευταία έκδοση οποιουδήποτε λογισμικού – απλό, βασικό αλλά αποτελεσματικό.
  5. Χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων: Διαδικασία με την οποία πολλοί χρήστες είναι εξοικειωμένοι από τους διαδικτυακούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους, για παράδειγμα, όταν ζητείται TAN (κωδικός πρόσβασης μίας χρήσης) μέσω κινητού τηλεφώνου. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτή η μέθοδος σύνδεσης εισάγεται τώρα για εφαρμογές και λογαριασμούς σε διαδικτυακούς λιανοπωλητές για να αυξηθεί η IT ασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο, έχουν καταστήσει σχεδόν αδύνατο στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα παρά τη γνώση του κωδικού πρόσβασης.

Αυτές οι συμβουλές συμβάλλουν ήδη σε μεγάλο βαθμό στην προστασία των δικών σας συσκευών αλλά και της εταιρείας σας από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να συμπληρώνονται από μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική ασφάλειας IT που ενοποιεί και ελέγχει κεντρικά πολλαπλές λύσεις έναντι διαφορετικών τύπων επιθέσεων. Αυτό καλύπτει όλους τους τομείς της ασφάλειας IT και μπορεί να αναχαιτίσει ακόμη και τις επιθέσεις zero day. Τέλος, η στρατηγική οφείλει να ολοκληρωθεί με την εκπαίδευση όλων των εργαζομένων μέχρι το επίπεδο της διοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης των ειδικών μέσω ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πλατφορμών μάθησης.

The post Οι 5 κύριες συμβουλές για την ασφάλεια του υπολογιστή σας appeared first on telecomsnews.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Οι απαγορεύσεις εισαγωγής iPhone πιθανό σενάριο με τα ασφαλιστικά μέτρα της Ericsson

NEWSROOM

Ο A15 Bionic επεξεργαστής της Apple συνεχίζει να αφήνει τον ανταγωνισμό πίσω του

NEWSROOM

Meta: Παρουσίασε τον ισχυρότερο AI υπερυπολογιστή στον κόσμο

NEWSROOM

Pinocchio: Πρώτο teaser trailer για την animated ταινία του Guillermo del Toro

NEWSROOM

HUAWEI FreeBuds Lipstick: Η Κομψότητα του Ήχου Πολύ Σύντομα Κοντά μας!

NEWSROOM

Πως να μοιραστείς το WiFi password από συσκευή Android

NEWSROOM