24.7 C
Athens
June 6, 2020
Image default
AUTO

Volvo και Uber παρουσιάζουν αυτόνομο XC90

Με την στρατηγική συνεργασία των δύο εταιριών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι Volvo και Uber παρουσίασαν το εξελιγμένο από κοινού αυτόνομο όχημά τους υπό την μορφή ενός XC90 έτοιμου να μπει στην παραγωγή.

Η συνεργασία των δύο εταιριών που ξεκίνησε το 2016 αρχίζει να αποδίδει και έμπρακτα καρπούς. Έπειτα από την εξέλιξη αρκετών πρωτότυπων με στόχο την επιτάχυνση των σχεδίων των δύο εταιριών αναφορικά με την αυτόνομη οδήγηση, ένα Volvo XC90 παραγωγής, με ενσωματωμένα τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης της Uber παρουσιάστηκε στο κοινό στις 12 Ιουνίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Volvo αυτό το SUV είναι ικανό να οδηγείται από μόνο του.

Το εν λόγω XC90 έρχεται εξοπλισμένο με συστήματα ασφάλειας που διευκολύνουν την Uber στην τοποθέτηση του δικού της συστήματος αυτόνομης οδήγησης και το καθιστούν έτοιμο για την πιθανή μελλοντική του ενσωμάτωση στο ridesharing δίκτυο της Uber.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Volvo ανάμεσα στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά αυτού του XC90 είναι τα πολλαπλά εφεδρικά συστήματα που φέρει τόσο για το σύστημα διεύθυνσης όσο και για εκείνο της πέδησης, στην περίπτωση που το αντίστοιχο πρωτεύον σύστημα σταματήσει να λειτουργεί για τον οποιονδήποτε λόγο. Εφεδρικό σύστημα υπάρχει ακόμη και για την παροχή ενέργειας στα συστήματα του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση βλάβης του πρωτεύοντος συστήματος το εφεδρικό έχει σχεδιαστεί για να μπαίνει άμεσα σε λειτουργία ώστε το αυτοκίνητο να σταματήσει με ασφάλεια.

Παράλληλα με αυτά τα συστήματα, ενεργούν οι αισθητήρες που βρίσκονται τοποθετημένοι στην οροφή του Volvo αλλά και εκείνοι που είναι ενσωματωμένοι στο XC90, οι οποίοι βοηθούν το αυτοκίνητο να λειτουργεί κανονικά στο αστικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Volvo, μια μέρα το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Uber σε συνδυασμό με την πλατφόρμα της σουηδικής εταιρίας θα είναι σε θέση να προσφέρει αυτόνομη υπηρεσία ridesharing ακόμη και χωρίς την επίβλεψη των ειδικών της Uber, τους αποκαλούμενους και Mission Experts.

Το XC90 που αποκαλύφθηκε σήμερα αποτελεί μέρος της εμπορικής συμφωνίας των δύο εταιριών για την παράδοση δεκάδων χιλιάδων αυτόνομων αυτοκινήτων στα επόμενα χρόνια.

“Πιστεύομε ότι η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ασφάλεια, που βρίσκεται στην βάση της εταιρίας μας”, δήλωσε ο Håkan Samuelsson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Vehicles. “Μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας περιμένουμε τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα να αποτελούν το ένα τρίτο των πωλήσεών μας. Η συμφωνία μας με την Uber υπογραμμίζει την φιλοδοξία μας να γίνουμε ο προμηθευτής που θα επιλέγουν οι κορυφαίες εταιρίες tear-hailing σε όλο τον κόσμο”, συμπλήρωσε ο Samuelsson.

“Συνεργαζόμενοι στενά με εταιρίες όπως η Volvo αποτελεί βασικό συστατικό για την δημιουργία ενός ασφαλούς στόλου αυτόνομων οχημάτων”, δήλωσε ο CEO του ομίλου Uber Developed Technologies, Eric Meyhofer και πρόσθεσε: “Η Volvo είναι γνωστή για την δέσμευσή της στην ασφάλεια που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για το νεότερο και έτοιμο για παραγωγή αυτόνομο όχημα-βάση τους. Με την προσθήκη των δικών μας συστημάτων, αυτό το όχημα θα είναι βασικό συστατικό για την αυτόνομη “σουίτα” προϊόντων της Uber.”

H Volvo σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένα παρόμοιο όχημα-βάση για να εισάγει την αυτόνομη οδήγηση στα επόμενης γενιάς αυτοκίνητά της που θα βασίζονται στην πλατφόρμα SPA2, τα οποία θα επιτρέπουν την πλήρως αυτόνομη οδήγηση σε περιοχές που θα πληρούν τις προδιαγραφές, όπως είναι οι αυτοκινητόδρομοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Video Test: Skoda Scala 1.0 90PS G-TEC

report

Το 2021 θα είναι έτοιμο το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο (+vid)

report

Ψηφιακή αναβίωση της Alfa Romeo Montreal

report

Επιβεβαίωση Newsauto! Φθηνότερα τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας – Πότε έρχονται

report

Έρχεται υπερτροφοδοτούμενο τετρακίνητο Mazda 3

report

Η Mustang της Loder1899 αποκτά Aero Kit και Funky τροχούς

report