28.2 C
Athens
July 13, 2020
Image default
TECH

Nearby Share: Κυκλοφόρησε σε beta έκδοση το “AirDrop” του Android

nearby-share:-Κυκλοφόρησε-σε-beta-έκδοση-το-“airdrop”-του-android

Η Google επεξεργάζεται μια λειτουργία κοινής χρήσης παρόμοια με το AirDrop της Apple εδώ και αρκετό καιρό. Αρχικά ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο ως “Fast Share”, αργότερα μετονομάστηκε σε “Nearby Sharing” και τελικά σε “Nearby Share“. Η λειτουργία πλησιάζει πολύ σε μια δημόσια κυκλοφορία καθώς η Google επιβεβαίωσε ότι κυκλοφορεί μέσω μιας beta έκδοσης των Play Services.Android Nearby Share

Τι ακριβώς είναι όμως το Nearby Share; Βασικά, σκεφτείτε το ως ένα μηχανισμό κοινής χρήσης για όλες σχεδόν τις συσκευές Android. Η μαγεία του AirDrop της Apple είναι ότι ενσωματώνεται σε όλα τα προϊόντα της Apple, από το iPhone έως τα iPad και Mac. Οι χρήστες της Apple μπορούν εύκολα να μοιράζονται τα αρχεία μεταξύ τους χωρίς καμία ιδιαίτερη ρύθμιση και πανεύκολα. Το Nearby Share θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, καθώς θα είναι διαθέσιμο μέσω του Play Services, το οποίο διαθέτει η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεφώνων Android. Υπάρχουν επίσης στοιχεία που δείχνουν ότι θα λειτουργήσει και μέσω του προγράμματος περιήγησης Chrome.

Για να ενεργοποιήσετε και να τρέξετε τη λειτουργία Nearby Share, θα πρέπει να εγγραφείτε για να γίνετε δοκιμαστής beta για τις Υπηρεσίες Google Play. Μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας απλά στην καταχώρηση του Play Store και επιλέγοντας την έκδοση beta. Μετά από αυτό, θα πρέπει να περιμένετε λίγο μέχρι να εμφανιστεί μια νέα ενημέρωση. Μόλις εγκαταστήσετε την beta έκδοση, θα πρέπει λογικά να δείτε το “Nearby Share” στις επιλογές, όταν πατάμε το εικονίδιο κοινής χρήσης οπουδήποτε στο Android.

Το Nearby Share θα εμφανίζεται διαφορετικά ανάλογα με το περιεχόμενο που μοιράζεστε. Θα το βλέπετε πάντα στη λίστα των διαθέσιμων εφαρμογών για κοινή χρήση, αλλά μερικές φορές θα υπάρχει μια συντόμευση στο επάνω μέρος της σελίδας δίπλα στην επιλογή “Αντιγραφή”. Την πρώτη φορά που θα επιλέξετε το Nearby Share θα σας ζητηθεί να το ενεργοποιήσετε.

Μόλις τα ρυθμίσετε όλα, θα αναζητήσει άλλες συσκευές όπου έχει επίσης ενεργοποιηθεί η λειτουργία. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε αρχεία όπως φωτογραφίες και βίντεο, συνδέσμους και άλλα πράγματα. Όταν μια κοντινή συσκευή θέλει να μοιραστεί μαζί σας, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση και μπορείτε να την πατήσετε για να κάνετε τη συσκευή σας ορατή. Και τα δύο μέρη θα πρέπει να επιβεβαιώσουν πριν από την κοινή χρήση. Οι ρυθμίσεις “Κοντινή κοινή χρήση” σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε ποιος μπορεί να δει τη συσκευή σας και τον τρόπο κοινής χρήσης των δεδομένων (δεδομένα, μόνο Wi-Fi, χωρίς Διαδίκτυο).

Όπως αναφέρουμε παραπάνω, το Nearby Share κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή μέσω της έκδοσης beta των Υπηρεσιών Google Play. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να μην είναι άμεσα διαθέσιμη σε όλους. Εάν το λάβετε θα το δείτε στο φύλλο κοινής χρήσης αμέσως μετά την εγκατάσταση του beta. Είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα, αλλά το αντίστοιχο “AirDrop” του Android διαμορφώνεται για να είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό.

— Nearby Share: Κυκλοφόρησε σε beta έκδοση το “AirDrop” του Android – –

The post Nearby Share: Κυκλοφόρησε σε beta έκδοση το “AirDrop” του Android appeared first on telecomsnews.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Νέα προγράμματα κινητής Cosmote Gigamax για ιδιώτες και επιχειρήσεις

NEWSROOM

Προβλήματα πρόσβασης σε υπηρεσίες λόγω της αξιολόγησης στα ΜΚΔ

NEWSROOM

Αυτό είναι το ακριβότερο βιντεοπαιχνίδι που έχει πουληθεί ποτέ

NEWSROOM

Αλλάζουν τα δεδομένα στις διαφημίσεις που «εισβάλουν» στα βίντεο του Youtube

NEWSROOM

Έξυπνη μάσκα κατά του κορονοϊού μεταφράζει σε οκτώ γλώσσες

NEWSROOM

Το σκληρό πρέσινγκ των κολοσσών στο Facebook και τι αποτέλεσμα αναμένεται να έχει

NEWSROOM