13.5 C
Athens
October 21, 2021
Image default
TECH

Microsoft – Ανακοίνωσε νέα Surface και ένα αναδιπλούμενο… τηλέφωνο

microsoft-–-Ανακοίνωσε-νέα-surface-και-ένα-αναδιπλούμενο…-τηλέφωνο

Είναι γεγονός ότι ο τομέας του hardware δε συνεισφέρει σημαντικά στα κέρδη της Microsoft, τουλάχιστον ότι τόσο όσο ο τομέας του λογισμικού στον οποίο σε ορισμένες κατηγορίες κυριαρχεί. Μόλις το 4% των εσόδων της κατά το β’ τρίμηνο του έτους προήλθε από τις συσκευές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gartner.

Ωστόσο, οι ανακοινώσεις της εταιρείας στο κομμάτι των συσκευών έχουν τη δική τους σημασία καθώς πολλές φορές αποτελούν έναν άτυπο «οδηγό» για την εξέλιξη των τεχνολογικών πραγμάτων. Άλλωστε, οι νέες προσθήκες δεν αποκλείεται να ενδυναμώσουν τα κέρδη της εταιρείας ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τα Windows 11 και τις νέες εφαρμογές του Office που έρχονται στις 5 Οκτωβρίου, ενώ την ίδια ημερομηνία λανσαρίσματος έχουν και οι συσκευές που ανακοινώθηκαν σήμερα. Οι προ-παραγγελίες σε ορισμένες αγορές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Τι ανακοίνωσε όμως σήμερα η Microsoft:

Surface Laptop Studio

Το νέο Surface Laptop Studio των 1.600 δολαρίων έρχεται να αντικαταστήσει το σημερινό Surface Laptop προσφέροντας ανανεωμένο σχεδιασμό. Ο νέος υπέρ-φορητός υπολογιστής της Microsoft διαθέτει ειδικό μηχανισμό ένωσης που επιτρέπει την περιστροφή της 14 ιντσών οθόνης σε τέτοια γωνία που να καλύπτει το πληκτρολόγιο, φέρνει δηλαδή πιο κοντά την οθόνη και κάνει ευκολότερο το να γράφεις πάνω σε αυτή. Εναλλακτικά, η οθόνη μπορεί να περιστραφεί πλήρως και η συσκευή να μετατραπεί σε tablet. Ωστόσο, σε αντίθεση με το προγενέστερο μοντέλο η οθόνη δεν αφαιρείται.

Ο υπολογιστής συνοδεύεται από το νέο Surface Slim Pen 2 το οποίο μπορεί να «κρυφτεί» και να φορτιστεί κάτω από το πληκτρολόγιο του Surface Laptop Studio. Το νέο πενάκι έχει λεπτότερη μύτη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και ενσωματώνει μηχανισμό επικοινωνίας αφής. Παράλληλα, διαθέτει βελτιωμένο trackpad αφής που προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Surface Pro 8

Η Microsoft ανακοίνωσε και το νέο tablet-ναυαρχίδα Surface Pro 8 του οποίου την ανακοίνωση είχε αναβάλλει η εταιρεία πέρυσι. Η τιμή εκκίνησης για το Surface Pro 8 είναι τα 1.100 δολάρια, σημαντικά ανεβασμένη σε σχέση με τα 750 δολάρια του μοντέλου που είχε παρουσιαστεί το 2019.

Το νέο μοντέλο έχει οθόνη 13 ιντσών, έναντι 12,3 ιντσών του προκατόχου του, με τη συσκευή να είναι πλέον και λίγο πιο βαριά. Η οθόνη ενσωματώνει μία λειτουργία προσαρμογής χρώματος που επιτρέπει την αυξομείωση της ισορροπίας λευκού ώστε η θέαση να γίνει πιο άνετη, ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία αντίστοιχη λειτουργία είναι διαθέσιμη στα MacBooks της Apple εδώ και αρκετά χρόνια. Επιπρόσθετα, η οθόνη διαθέτει ικανότητα δυναμικής ανανέωσης συχνότητας λειτουργίας που φτάνει έως τα 120Hz, στοιχείο που βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας ενώ κάνει απαλότερη και την κύλιση.

Προαιρετικά μπορεί να συνδεθεί πληκτρολόγιο μετατρέποντάς το tablet σε laptop, ενώ διαθέτει ειδικό σημείο αποθήκευσης και φόρτισης του Slim Pen. Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί επεξεργαστές Intel Core 11ης γενιάς, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει αυτονομία 16 ωρών, σημαντικά αυξημένη από τις 10,5 ώρες του Pro 7.

Surface Duo 2 phone

Το αρχικό Surface Duo ήταν μια μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια της Microsoft στον κορεσμένο χώρο των smartphones, κυρίως λόγω δύσχρηστου λογισμικού και εξοπλισμού που υστερούσε σημαντικά άλλων προτάσεων της αγοράς σε παρόμοια κατηγορία τιμής. Το νέο Surface Duo 2 έρχεται ουσιαστικά να διορθώσει αυτές τις ατέλειες καθώς ενσωματώνει νέες κάμερες, υποστηρίζει δίκτυα 5G, διαθέτει τεχνολογία NFC για mobile πληρωμές και στερεοφωνικά ηχεία. Στη θέση του επεξεργαστή βρίσκεται ο Qualcomm Snapdragon 888, μία πλατφόρμα που συναντάμε και στα κορυφαία Galaxy της Samsung.

Όπως και το περυσινό μοντέλο, το Surface Duo 2 ανοίγει αποκαλύπτοντας δύο οθόνες των 5,8 ιντσών, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα. Δηλαδή μπορείς να τρέχεις μία εφαρμογή στη μία οθόνη και κάποια άλλη στη δεύτερη. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο χώρος αυτός σαν μια ενιαία οθόνη. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι ότι όταν είναι κλειστό έχει τη δυνατότητα πλέον να εμφανίζει ειδοποιήσεις στο σημείο της ένωσης.

Ωστόσο, εξακολουθεί να μην είναι ανθεκτικό στο υγρό στοιχείο ενώ δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Το Surface Duo 2 θα κοστίζει στις ΗΠΑ 1.500 δολάρια (100 δολάρια ακριβότερο από το προηγούμενο μοντέλο), ενώ θα είναι διαθέσιμο σε λευκό και μαύρο.

Surface Go 3

Η Microsoft ανανέωσε το Surface Go 3, ουσιαστικά μία έκδοση μινιατούρα της ταμπλέτας Surface Pro. Η τιμή εκκίνησης είναι τα 400 δολάρια, χωρίς πληκτρολόγιο, ενώ στις διαμορφώσεις του περιλαμβάνεται και επεξεργαστής Intel Core i3, ο οποίος σύμφωνα με την κατασκευάστρια είναι 60% ταχύτερος σε σχέση με τον επεξεργαστή του περυσινού Surface Go 2.

Η Microsoft δηλώνει ότι το Surface Go 3 προσφέρει αυτονομία 11 ωρών, ενώ το προηγούμενο μοντέλο προσέφερε 10 ώρες. Τέλος, μία από τις εκδόσεις του θα διαθέτει υποστήριξη δικτύων LTE αλλά απουσιάζει η υποστήριξη 5G.

Surface Pro X

Μία από τις τελευταίες προσθήκες της Microsoft είναι και μία έκδοση μόνο με Wi-Fi του Surface Pro X. Το φετινό μοντέλο κοστίζει περί τα 900 δολάρια, δηλαδή 100 δολάρια πιο φτηνά από το αρχικό μοντέλο που υποστήριζε μόνο δίκτυα LTE. Αν και δεν έχουν γίνει άλλες αλλαγές σε επίπεδο hardware η έλευση των Windows 11 θα του επιτρέψουν να τρέχει συγκεκριμένες εφαρμογές στα 64-bit μέσω προσομοίωσης.

The post Microsoft – Ανακοίνωσε νέα Surface και ένα αναδιπλούμενο… τηλέφωνο appeared first on telecomsnews.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Η Βρετανία θα ανακυκλώνει πολύτιμα μέταλλα από παλιές συσκευές

NEWSROOM

Η Samsung ανακοινώνει τα νέα Maison Kitsuné limited edition Galaxy Watch4 and Buds2

NEWSROOM

Το Samsung Galaxy Watch 4 παίρνει την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αναβάθμισή του!

NEWSROOM

Artillery Sidewinder X1 3D Printer: Με κόστος μόλις 265 ευρώ

NEWSROOM

Η Nova τελείωσε τις απεριόριστες κλήσεις προς κινητά

NEWSROOM

OPPO: Φήμες ότι ετοιμάζει και αυτήν τον δικό της mobile επεξεργαστή

NEWSROOM