4.4 C
Athens
January 20, 2022
Image default
AUTO

Hyundai: Δημιουργεί την Supernal για ενίσχυση της Προηγμένης Εναέριας Κινητικότητας (+video)

Η Supernal, αποτελεί εξέλιξη του Τμήματος Αστικής Εναέριας Κινητικότητας του Ομίλου και αναπτύσσει ένα όχημα eVTOL με έναρξη λειτουργίας το 2028.

Η εταιρία θα χρησιμοποιήσει τις τεχνολογικές καινοτομίες του Ομίλου με σκοπό να υλοποιήσει ένα μελλοντικό όραμα στις εναέριες μεταφορές.

Ο Όμιλος Hyundai Motor  ανακοίνωσε τη σύσταση μιας νέας εταιρείας που ονομάζεται Supernal, LLC με σκοπό την προώθηση του μελλοντικού οράματος της κινητικότητας. Η νέα εταιρεία, αποτελεί εξέλιξη του Τμήματος Αστικής Εναέριας Κινητικότητας του Ομίλου και αναπτύσσει μια οικογένεια ηλεκτρικών εναέριων οχημάτων.

Σκοπός της είναι η σύγκλιση  δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για να διαμορφώσουν υπεύθυνα την αναδυόμενη βιομηχανία Advanced Air Mobility (AAM).

Η πρώτη της εμπορική πτήση θα γίνει το 2028 για να κλιμακώσει τις δραστηριότητές της, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Ομίλου στον τομέα της κατασκευής, καθώς η αγορά και η αποδοχή από το ευρύ κοινό θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τη δεκαετία του 2030.

«Προσθέτοντας μια νέα διάσταση στην κινητικότητα, εργαζόμαστε ώστε να μεταμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και η κοινωνία κινούνται, συνδέονται και ζουν» δήλωσε ο κ. Jaiwon Shin, Chief Executive Officer της Supernal και President του Hyundai Motor Group.

Βασισμένη στη στρατηγική μετάβαση του Ομίλου από αυτοκινητοβιομηχανία σε πάροχο λύσεων έξυπνης κινητικότητας, η Supernal είναι μία από τις 50 πρωτοπόρες εταιρείες στο δίκτυο του Ομίλου που συνεργάζονται για να κάνουν την κινητικότητα υπηρεσία, όχι απλώς ένα προϊόν.

Το όραμα είναι οι επιβάτες να χρησιμοποιούν μια ενιαία εφαρμογή –όπως οι τρέχουσες πλατφόρμες rideshare– για να σχεδιάσουν το ταξίδι τους, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη μετάβαση με αυτοκίνητο ή τρένο από το σπίτι σε ένα «vertiport» AAM, ένα eVTOL σε όλη την πόλη και ένα e-scooter για τα τελευταία μέτρα της απόστασης.

Η Supernal παρουσίασε στην CES 2020 το αρχικό πρωτότυπο όχημα, το S-A1. Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει και να βελτιώνει το όχημα eVTOL που θα φέρει στην αγορά και σχεδιάζει να ξεκινήσει την πιστοποίηση το 2024 με ρυθμιστικούς φορείς των ΗΠΑ. Το πρώτο εναέριο όχημα της Supernal θα είναι ηλεκτροκίνητο και αυτόνομο και έχει προγραμματιστεί να φιλοξενεί τέσσερεις έως πέντε επιβάτες σε αστικές και παρακείμενες διαδρομές.

Η Εταιρεία αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες, συστήματα και υλικά – συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, του αυτόνομου ελέγχου και του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης – για να αναπτύξει τα οχήματά της και θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες μαζικής παραγωγής του Ομίλου ώστε να κλιμακώσει την παραγωγή.

Παράλληλα με την ανάπτυξη των ηλεκτρικών αεροσκαφών, η Supernal συνεργάζεται με διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ακαδημαϊκούς και νεοσύστατες επιχειρήσεις ώστε να διασφαλίσει ότι το AAM θα είναι οικονομικά προσβάσιμο και περιβαλλοντικά βιώσιμο.

Η εταιρεία το 2020 συνεργάσθηκε με την Urban-Air Port, συμμετέχοντας στο Future Flight Challenge της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, για να εξερευνήσει μια νέα, πολυλειτουργική και επεκτάσιμη υποδομή AAM και θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο πλήρους κλίμακας «vertiport» στο Ηνωμένο Βασίλειο το επόμενο έτος.

Η Supernal υποστηρίζει επίσης την CAAM (την Canadian Advanced Air Mobility Consortium) στην ανάπτυξη ενός πλαισίου για το Καναδικό Εθνικό Ρυθμιστικό Σχέδιο AAM.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ετοιμάζει ιπτάμενο 5θέσιο η Hyundai

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Έξυπνο όχημα για delivery με… εξωτερικό αερόσακο (+video)

report

Mε 2,3 εκατ. ευρώ στην τσέπη ποια Mercedes θα αγόραζες;

report

Αυτό συμβαίνει όταν μια Ferrari Enzo είναι σε λάθος χέρια

report

Η Aston Martin ετοιμάζει πανίσχυρη DBX (+video)

report

Ιδιοκτήτες Tesla: «Παγώνουμε, κάντε κάτι!»

report

Τι αλλαγές ετοιμάζουν στην πίστα των Σερρών για να την… απογειώσουν;

report