4.4 C
Athens
January 20, 2022
Image default
TECH

Χάκερ «πείραξαν» ταμειακές μηχανές και εκτυπωτές επιχειρήσεων και οι αποδείξεις έχουν πάνω εργατικά μανιφέστα

Χάκερ-«πείραξαν»-ταμειακές-μηχανές-και-εκτυπωτές-επιχειρήσεων-και-οι-αποδείξεις-έχουν-πάνω-εργατικά-μανιφέστα

Ένα εξαιρετικά έξυπνο τρόπο βρήκε κάποιος ή κάποιοι για να αναδείξουν τα ζητήματα κακοπληρωμένης εργασίας στον κλάδο του επισιτισμού (και όχι μόνο) σε Βρετανία, ΗΠΑ και πολλά άλλα μέρη του πλανήτη. «Πειράζουν» το λογισμικό ταμειακών μηχανών και εκτυπωτές σε επιχειρήσεις έτσι ώστε πάνω στις αποδείξεις να βγαίνουν μικρά μανιφέστα κατά της εργασίας και με μηνύματα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους.

«Είσαι με μισθό;» γράφει ένα από τα μανιφέστα που δημοσιεύθηκε μέσα από printscreen στο Reddit και στο Twitter. «Έχετε ένα προστατευμένο δικαίωμα να συζητάτε την αμοιβή σας με τους συναδέλφους σας. […] Οι μισθοί φτώχειας υπάρχουν μόνο επειδή οι άνθρωποι είναι “πρόθυμοι” να εργαστούν για αυτούς».

Ένας χρήστης του Reddit έγραψε σε μια ανάρτηση ότι το μανιφέστο τυπωνόταν τυχαία στην ταμειακή στη δουλειά του.

«Όποιος το κάνει αυτό μπράβο γιατί είναι ξεκαρδιστικό», έγραψε ο χρήστης. «Εγώ και οι συνάδελφοί μου χρειαζόμαστε απαντήσεις».

Υπάρχουν αμέτρητες παρόμοιες αναρτήσεις στο φόρουμ του reddit με τίτλο r/Antiwork, μερικές από τις οποίες έχουν το ίδιο μανιφέστο. Άλλες έχουν διαφορετικά μηνύματα με το ίδιο συναίσθημα ενδυνάμωσης των εργαζομένων. Όλα τα μηνύματα προτείνουν στον αναγνώστη του μηνύματος να ελέγξει το r/antiwork subreddit,καθώς τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι αρχίζουν να απαιτούν να πληρώνονται βάσει της πραγματικής τους αξίας και να οργανώνονται ενάντια σε καταχρηστικούς χώρους εργασίας.

Ο αντίλογος και οι κατηγορίες ότι όλο αυτό είναι ένα σόου για το Reddit

«Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τον εκτυπωτή μου αποδείξεων. Αν και ξεκαρδιστικό, θα ήθελα να σταματήσει», έγραφε μια ανάρτηση στο Reddit. Ενώ ένας άλλος χρήστης έγραφε: «Έχω λάβει περίπου 4 διαφορετικά μηνύματα σε τυχαίες ώρες την τελευταία εβδομάδα στη δουλειά. Πολύ ενθαρρυντικό και διασκεδαστικό να βλέπω τα αφεντικά μου να διαβάζουν τα μηνύματα όταν παίρνουν την απόδειξη από την ταμειακή».

Μερικοί χρήστες ωστόσο αναφέρουν ότι τα μηνύματα είναι ψεύτικα (δηλαδή τυπώνονται από άτομα με πρόσβαση σε ταμειακές και δημοσιεύονται για σόου στο Reddit) ή ως μέρος μιας συνωμοσίας για να φαίνεται ότι το r/antiwork subreddit κάνει κάτι επαναστατικό.

Ωστόσο, ο Andrew Morris, ο ιδρυτής της GreyNoise, μιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας που παρακολουθεί το Διαδίκτυο, είπε στο Motherboard ότι η εταιρεία του έχει δει να χακάρονται ταμειακές μηχανές σε όλο τον κόσμο.

«Κάποιος χρησιμοποιεί μια παρόμοια τεχνική όπως η “μαζική σάρωση»” για να εκτοξεύσει μαζικά ακατέργαστα δεδομένα TCP απευθείας σε υπηρεσίες εκτυπωτών στο διαδίκτυο», είπε ο Morris στο Motherboard σε μια διαδικτυακή συνομιλία.

«Όποιος το κάνει αυτό το κάνει “με έξυπνο τρόπο”. Το άτομο ή τα άτομα πίσω από αυτό διανέμουν τη μαζική εκτύπωση από 25 ξεχωριστούς διακομιστές», είπε.

Υπάρχει μακρά ιστορία χάκερ που εκμεταλλεύονται μη ασφαλείς εκτυπωτές. Πριν από μερικά χρόνια, ένας χάκερ έκανε εκτυπωτές να εκτυπώνουν προσφορές για το κανάλι YouTube της αμφιλεγόμενης επιρροής PewDiePie. Το 2017, ένας άλλος χάκερ έκανε τους εκτυπωτές να φτύνουν ένα μήνυμα όπου καυχιόνταν και αυτοαποκαλούνταν «ο θεός των χάκερ».

The post Χάκερ «πείραξαν» ταμειακές μηχανές και εκτυπωτές επιχειρήσεων και οι αποδείξεις έχουν πάνω εργατικά μανιφέστα appeared first on telecomsnews.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Aeterna Noctis review

NEWSROOM

Το νέο iPhone SE θα γίνει διαθέσιμο λογικά τον Απρίλιο βάση και τον προγραμματισμό της παραγωγής του

NEWSROOM

IBM και LG ενώνουν τις δυνάμεις τους για προηγμένες εφαρμογές quantum computing

NEWSROOM

[Mega App Review] AndroMoney – Διαχειριστείτε Αποτελεσματικά τα Οικονομικά σας!

NEWSROOM

11 Pro εκδόσεις Apps και Games για το Android Κινητό σου Δωρεάν!

NEWSROOM

Samsung Galaxy S21 FE Review: Όμορφο, δυνατό, αλλά με εσωτερικό ανταγωνισμό

NEWSROOM