11.7 C
Athens
March 5, 2021
Image default
TECH

Τα 8 πιο πρωτότυπα smartphones του κόσμου που ποτέ δεν κυκλοφόρησαν και ακυρώθηκαν

Τα-8-πιο-πρωτότυπα-smartphones-του-κόσμου-που-ποτέ-δεν-κυκλοφόρησαν-και-ακυρώθηκαν

Για κάθε ξεχωριστό smartphone που είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν άλλα τόσα τα οποία δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην αγορά. Είναι μια φυσική συνέπεια, όσο οι εταιρείες επινοούν συνεχώς νέα designs. Αλλά υπάρχουν μερικές επιλεγμένες συσκευές, που έφθασαν πολύ κοντά στο να κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους, πριν ακυρωθούν σε protoype στάδιο. Και παρακάτω υπάρχουν μερικά πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Essential Phone 2 και Gem

Essential Gem

Η Essential παρουσίασε μόνο ένα smartphone που αποκαλούνταν Essential Phone, πριν η εταιρεία σταματήσει τις εμπορικές της δραστηριότητες. Απείχε από το να χαρακτηριστεί ιδανικό τηλέφωνο, λόγω του software και της απογοητευτικής κάμερας, προσέφερε όμως εξαιρετικό hardware, σταθερές αναβαθμίσεις λογισμικού και κατέστησε δημοφιλή την εγκοπή. Η εταιρεία είχε τουλάχιστον άλλα δυο smartphones. To Essential Phone 2 και ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και περίεργο smartphone το Essential Gem που βλέπετε παραπάνω. Διέθετε μια ψηλή οθόνη, κάτι που το έκανε να μοιάζει περισσότερο με τηλεκοντρόλ παρά με πραγματική συσκευή.

Google Project Ara

Project-Ara

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα smartphones που ακυρώθηκαν ήταν το Google Project Ara, Το Project αυτό της Google του 2013, φαντάζονταν έναν κόσμο όπου απλά θα αφαιρούσες και θα προσέθετες modules όταν τα χρειαζόσουν, όπως μικρόφωνα, ηχεία, οπίσθια κάμερα, kickstand, κάμερες κ.α.  Δυστυχώς η Google το ακύρωσε το 2016. Ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξο, υποσχόμενο ότι πλήθος εξαρτημάτων θα αφαιρούνταν. Αναμφισβήτητα, κάτι τέτοιο συνέβαλλε στην περιπλοκότητα του project και στην περιορισμένη βιωσιμότητά του.

HTC Pixel 2 XL

Τα Google Pixel 2 και 2XL  δημιουργήθηκαν από τις HTC και LG πίσω στο 2017, αλλά αποδεικνύεται ότι η HTC ήταν να δημιουργήσει και τα δυο τηλέφωνα. Στη πράξη, φήμες εκείνης της εποχής, υποστήριζαν ότι το HTC Pixel 2XL κατέληξε να λάβει μερικές αναβαθμίσεις και να γίνει το HTC U11 Plus. Ωστόσο ένα prototype του HTC Pixel 2 XL έκανε την εμφάνισή του στο Youtube τον Ιανουάριο του 2021, δείχνοντας το χαρακτηριστικό οπίσθιο cover με πολλά zig-zag patterns (ως μέθοδο ταυτοποίησης και αποφυγής των leaks).

Microsoft Lumia McLaren

To 2014 ήταν η χρονιά που η πλατφόρμα των Windows Phones φάνταζε ως μια βιώσιμη τρίτη εναλλακτική και είχαμε την ευκαιρία να δούμε ορισμένες κορυφαίες προτάσεις σαν το Lumia 1520. Το 2016, το Windows Central παρουσίασε ένα σχεδόν ολοκληρωμένο prototype του Microsoft Lumia McLaren. Διέθετε μιας μορφής 3D Touch που σου επέτρεπε με hover του δαχτύλου στην οθόνη να αλληλεπιδράσεις με αυτή.

Nokia N95 reboot

Nokia-N95

Το Nokia N95 του 2017 ήταν ένα ακόμη εντυπωσιακό τηλέφωνο από το Φιλανδικό brand που διέθετε two-way slider design που μπορούσε να γλιστρήσει προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Με slide της οθόνης προς τα κάτω είχες στη διάθεσή σου πλήθος multimedia keys για έλεγχο του playback. Με slide της οθόνης προς τα πάνω, εμφανιζόταν ένα πληκτρολόγιο. Η Nokia στη συνέχεια αδειοδότησε τη χρήση του ονόματος στην HMD για ένα Nokia N95 reboot το οποίο δυστυχώς ακυρώθηκε, όχι όμως μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα protoypes. Ο Mr Mobile είχε την ευκαιρία να έχει ένα από αυτά τα prototypes στα χέρια του που διέφερε από το αρχικό με sliding μηχανισμό οριζοντίως αντί για κάθετα.

Samsung Project Valley

project valley

H Samsung πειραματίζονταν με ένα τηλέφωνο σαν το ZTE Axon M το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2017. Η συσκευή σου προσέφερε δυο οθόνες και ως εκ τούτου μεγαλύτερο χώρο. Ήταν ακριβώς η ίδια προσέγγιση και στο Project Valley της Samsung.

Sony Ericsson Xperia Play 2

Sony-Ericsson-Xperia-Play-2-

H Sony Ericsson είχε κυκλοφορήσει το Xperia Play πίσω στο 2011, ωστόσο το Xperia Play 2 ακυρώθηκε και δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας. Φανταστείτε το σαν ένα PlayStation Phone.

Xiaomi Mi Mix Alpha

Xiaomi-mi-mix-alpha

To Xiaomi Mi Mix Alpha είναι από εκείνες τις υψηλού προφίλ συσκευές, οι οποίες πραγματικά εντυπωσίασαν. Δυστυχώς ο Lei Jun, επιβεβαίωσε το 2020 ότι έχει εγκαταλείψει τα σχέδια για τη μαζική παραγωγή του, λόγω της περίπλοκης φύσης της συσκευής.

The post Τα 8 πιο πρωτότυπα smartphones του κόσμου που ποτέ δεν κυκλοφόρησαν και ακυρώθηκαν appeared first on telecomsnews.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Αποκρυπτογραφώντας το invite της OnePlus

NEWSROOM

COSMOTE 5G,το μεγαλύτερο 5G δίκτυο – 90% πληθυσμιακή κάλυψη σε Αθήνα Θεσσαλονίκη

NEWSROOM

What’s UP: Αυτά είναι τα ανανεωμένα πακέτα #PARE – Περισσότερα data και λεπτά ομιλίας προς όλους

NEWSROOM

Η Samsung ανακοινώνει το Galaxy XCover 5, ένα νέο ανθεκτικό smartphone

NEWSROOM

Η COSMOTE διευκολύνει τους συνδρομητές της σε Ελασσόνα, Τύρναβο, Λάρισα

NEWSROOM

Παρουσιάστηκε η σειρά Redmi Note 10 της Xiaomi

NEWSROOM