23.5 C
Athens
July 9, 2020
Image default
ΔΙΕΘΝΗ

Πώς και γιατί πούλησε την εταιρία του για 100 εκατ. δολάρια μέσα σε… 37 ημέρες από την ίδρυσή της

Σήμερα θέλει να κάνει τα εταιρικά meetings λιγότερο βαρετά, γι’ αυτό και λάνσαρε το νέο του startup με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Αν περάσει το δικό του, τότε ο Gentry Underwood και το ολοκαίνουριο Navigator του θα μετατρέψουν τις εταιρικές συναντήσεις σε κάτι απείρως αποδοτικότερο.

Και δεν είναι καθόλου απίθανο να περάσει το δικό του, μιας και ο Underwood ξέρει καλά από ξεκινήματα επιχειρήσεων. Πίσω στο 2013 βλέπετε είχε ιδρύσει το Mailbox, μια εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για φορητές συσκευές, την οποία αγόρασε το Dropbox έναντι 100 εκατ. δολαρίων. Και το έκανε όταν το app ήταν μόλις 37 ημερών, θέλοντας να προλάβει την περαιτέρω και αλματώδη ανάπτυξή του.

Όπως δήλωσε κατόπιν το Dropbox, μισό εκατομμύριο άνθρωποι περίμεναν στην ουρά για να δοκιμάσουν την εφαρμογή του Gentry κατά τη μέρα της εξαγοράς!

Αυτά βέβαια είναι σήμερα ιστορία, μια απίστευτη ιστορία εμπορικής επιτυχίας από αυτές που σπανίως γράφονται τόσο σύντομα και τόσο καθολικά. Τώρα, με την ίδια ομάδα που έφτιαξε το Mailbox, σκάρωσε μια νέα εφαρμογή που με αλγόριθμους μάθησης θα κάνει τα meetings λιγότερο βαρετά, φέρνοντας κοντά τους συμμετέχοντες ώστε να προαποφασίζουν για κοινές ερωτήσεις, προθεσμίες και τέτοια πεζά πράγματα.

«Ακολουθώντας το ρεύμα, κάποιοι από μας από την ομάδα … συνειδητοποιήσαμε πως έχουμε την ίδια φαγούρα, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το λογισμικό είναι γεμάτο από δυνατότητες για να μεταμορφωθεί η ομαδική δουλειά με τρόπο που δεν έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα», είπε σε συνέντευξή του στο Medium, «κι έτσι αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε ξανά».

Το Navigator είναι για την ώρα δωρεάν, καθώς παραμένει σε δοκιμαστικό στάδιο, σύντομα ωστόσο θα κυκλοφορήσει και την επαγγελματική έκδοσή του. «Μπορεί να μοιάζει παρατραβηγμένο να φαντάζεσαι πως θα μπορείς να δουλεύεις δίπλα σε ένα ‘‘ρομπότ’’, αλλά αυτό είναι με πολλούς τρόπους ο τέλειος συνεργάτης … είναι πάντα διαθέσιμος, μπορεί να κάνει πολλές συζητήσεις ταυτοχρόνως και είναι ιδανικός για να τρέχει τις ίδιες διαδικασίες με αποδοτικούς και αξιόπιστους τρόπους», είπε χαρακτηριστικά για ένα από τα νέα εγχειρήματα της Silicon Valley που περιμένει πώς και πώς η αγορά…

[embedded content]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Ιταλία κορωνοϊός: Άδειασε από ασθενείς η εντατική του νοσοκομείου στο Μπέργκαμο

NEWSROOM

Πρόκληση Ερντογάν: Η Άγκυρα θέλει διάλογο και για την «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη

NEWSROOM

Άνοιγμα συνόρων: Επιτρέπει τους ταξιδιώτες από 17 χώρες η Φινλανδία – Και από την Ελλάδα

NEWSROOM

Ρωσία κορωνοϊός: Οι επιστήμονες ενέκριναν νέο αντιικό φάρμακο – Αντιμετωπίζει τον ιό, όχι τα συμπτώματα

NEWSROOM

ΗΠΑ κορωνοϊός: Πάνω από τρία εκατομμύρια τα κρούσματα – Οι πολιτείες που είναι στο «κόκκινο»

NEWSROOM

Κίνα: Λεωφορείο με μαθητές έπεσε από γέφυρα σε λίμνη – 21 οι νεκροί

NEWSROOM