22.2 C
Athens
June 3, 2020
Image default
TECH

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Executive Briefing Center της Huawei στο Πεκίνο

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δέχθηκε θερμή υποδοχή από τους εκπροσώπους της Huawei και είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το ExecutiveBriefingCenter της Huawei στο Πεκίνο, καθώς και να ενημερωθεί για όλες τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις της Huawei όπως επίσης και για το όραμα της Εταιρείας για έναν πλήρως συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο.

 

Paulopoulos Huawei 

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και της Ελληνικής αποστολής στο ExecutiveBriefingCenter της Huawei στο Πεκίνο.

Ο Έλληνας Πρόεδρος ενημερώθηκε για τη στρατηγική της εταιρείας και τους κλάδους που δραστηριοποιείται η Huawei, ενώ τονίστηκε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με μεγάλες ευκαιρίες σε ποικίλους τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες, η ναυτιλία, οι εμπορευματικές μεταφορές, ο τραπεζικός τομέας, ο τουρισμός & η φιλοξενία καθώς και ο δημόσιος τομέας. Στη διάρκεια της συνάντησης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ενδιαφέρον της Huawei για μεγαλύτερη συμβολή στην ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας της χώρας.

Η Huawei είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας για περισσότερα από 15 χρόνια και παρέχει συνεχώς και απρόσκοπτα ασφαλή και σταθερά δίκτυα υψηλής ταχύτητας στην ελληνική αγορά. Η Huawei προσφέρει τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα και λύσεις, οι οποίες μέσω των τοπικών εταίρων της ενισχύουν τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, οι έξυπνες πόλεις, η μεταφορά, η ενέργεια και ο χρηματοπιστωτικός τομέας της χώρας.

Ειδική αναφορά έγινε στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Huawei και ειδικότερα στο Πρόγραμμα SeedsfortheFuture για τους ταλαντούχους φοιτητές τμημάτων Πληροφορικής. Ένα πρόγραμμα που στοχεύει να βοηθήσει τους φοιτητές να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να εκπαιδευτούν σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 25 Έλληνες φοιτητές έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα και 10 ακόμη θα ενταχθούν τον προσεχή Νοέμβριο. Μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και η Ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τους φοιτητές του Προγράμματος που συμμετείχαν το 2018 και να ακούσει τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, στο Πεκίνο και στη Shenzhen.

Ο κ. PhilipYang, SeniorVicePresidentofHuaweiδήλωσε: «Η Huawei παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της να επενδύει στην επιστήμη και την τεχνολογία, και συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος σε θέματα τεχνολογικών καινοτομιών. Η εταιρεία είναι πρωτοπόρος σε τεχνολογίες αιχμής με απώτερο στόχο να παρέχουμε υπηρεσίες που κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Η Κίνα ως χώρα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στους τομείς της τεχνολογίας και της ψηφιακής οικονομίας και ως εκ τούτου μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντικός στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα προσφέροντας τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα».

Ο κ. JackyChen, CEO Ελλάδας, δήλωσε ότι: «Οι δύο χώρες συνδέονται στενά με το πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν που έχουν και τη συμβολή τους στην εξέλιξη και την ανθρώπινη πρόοδο». Και πρόσθεσε: «Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ενισχυθεί περαιτέρω αυτός ο δεσμός, μέσα από μια στενή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία στους τομείς της τεχνολογίας, της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού, αξιοποιώντας όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι δύο χώρες».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με δείπνο που διοργανώθηκε προς τιμήν του Έλληνα Προέδρου και τη δέσμευση ότι τα δύο έθνη θα συνεχίσουν τη γόνιμη συνεργασία τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Τα πιο εντυπωσιακά ηχεία υπολογιστή που το χρήμα μπορεί να αγοράσει

NEWSROOM

Ήρθε το Devolo Magic 2 WiFi Next με Mesh WiFi, WPA3 και Multi-user MIMO

NEWSROOM

ΗΟΝΟR 9X LITE 128 GB & ΗΟΝΟR 8S 2020 64GB: Διαθέσιμα τώρα στην Ελληνική Αγορά!

NEWSROOM

Someday You’ll Return review

NEWSROOM

Αναφορά: Η iOS 14 θα υποστηρίζει όλα τα iPhones που ήταν συμβατά με την iOS 13

NEWSROOM

Φωτογραφίες που διέρρευσαν υποτιθέμενα δείχνουν dummy iPhone 12 μοντέλα

NEWSROOM