Θλίψη επικρατεί στη Φθιώτιδα, μετά τον θάνατο 14χρονου αγοριού που νόσησε από κοροναϊό και κατέληξε μέσα σε λίγες ημέρες.

Το ανήλικο παιδί ήταν ανεμβολίαστο, όπως και όλη η οικογένειά του.

Ο πατέρας του, περιγράφοντας πώς ξεκίνησαν όλα, είπε ότι ο 14χρονος «είχε τέσσερις ημέρες πυρετό και την Τρίτη άρχισε να επιδεινώνεται η κατάσταση, έχω οξυγόνο στο σπίτι, νεφελοποιητές και όλα, εισπνεόμενες μάσκες, είχαμε χρόνια ολόκληρα αυτή την ιστορία, έπεσε το οξυγόνο».

Σχετικά με το εμβόλιο, μιλώντας στο MEGA, είπε πως είχαν μιλήσει με γιατρό και τους είχε πει να το κάνουν και πως «δεν νομίζει» να πειράξει τον 14χρονο.

«Αλλά ήταν τέτοιο παιδί που αναρωτιόμασταν τι να κάνουμε. Φοβόμασταν να πάρουμε το ρίσκο» προσθέτει ο πατέρας του.

Το 14χρονο παιδί μέσα σε λίγες μέρες έχασε τη ζωή του παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

  • Διαβάστε επίσης: Με βαριά νοσήματα ο 14χρονος που έχασε την μάχη με τον κοροναϊό

Φόβος για το εμβόλιο

«Ο φόβος του εμβολίου τούς κράτησε ανεμβολίαστους» λέει φίλος της οικογένειας.

«Η οικογένεια νοσούσε από κοροναϊό εδώ και μία εβδομάδα, το παιδάκι αυτό ήταν ένα παιδάκι με προβλήματα, ΑμεΑ εδώ και πολλά χρόνια. Η οικογένεια ήταν ανεμβολίαστη. Πατέρας, μητέρα, το παιδί και άλλο ένα παιδάκι» προσθέτει.

«Γενικά υπήρχε έτσι ένα ψιλοάγχος, κατά κάποιο τρόπο φόβος, δεν ήταν δηλαδή στο κίνημα των αντιεμβολιαστών, καμία σχέση» ξεκαθάρισε έπειτα ο φίλος της οικογένειας.

Το 14χρονο αγόρι νόσησε σοβαρά και νοσηλεύτηκε αρχικά στη Λαμία. Το πρωί της Τρίτης μεταφέρθηκε στην Αθήνα και κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». «Πήγαμε την Τρίτη κάτω, σε δύο ημέρες έφυγε» λέει ο πατέρας του 14χρονου.

Σε ερώτηση αν τώρα που το παιδάκι έφυγε, σκέφτεται πως με το εμβόλιο θα είχε αλλάξει κάτι, ο πατέρας του λέει «τίποτα δεν θα είχε αλλάξει».

Γράψτε το σχόλιό σας