Γέμισαν σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι αναπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ κοροναϊού στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιστατικά σε λίστα αναμονής, ένα φαινόμενο που παρατηρείται μεν, αλλά ευτυχώς δίνεται λύση εντός 24ωρου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υπήρχαν 4 διασωληνωμένα περιστατικά χθες στο ΑΧΕΠΑ και ένα περιστατικό σήμερα στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Οι κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν με μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από κλινικές γενικών περιστατικών που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Τα λειτουργικό αυτό μπάχαλο προκλήθηκε λόγω των αναστολών εργασίας. Και βέβαια δεν είναι σε θέση τα νοσοκομεία όπως στη δεύτερη και τρίτη φάση της πανδημίας να αναπτύξουν νέες αυτοσχέδιες ΜΕΘ λόγω των τεράστιων κενών που άφησαν πίσω τους οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή».

Η εικόνα στις ΜΕΘ της ΚΕΝΤΡΙΚΗ και ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

ΑΧΕΠΑ 15 ασθενείς στις 15 κλίνες. Χθες υπήρχαν 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε λίστα αναμονής για να βρεθεί ΜΕΘ και ευτυχώς βρέθηκε.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 15 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 15 ΚΛΙΝΕΣ.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 7 ασθενείς στις 7 κλίνες.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 30 ασθενείς στις 30 κλίνες. Υπήρχε το πρωί ένας διασωληνωμένος στο τεπ covid μετά από εφημερία περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι. Στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ δεν λειτουργούν 9 κλίνες ΜΕΘ από δωρεά λόγω έλλειψης προσωπικού.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6 ασθενείς στις 8 κλίνες.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ κανένας ασθενής στις 4 κλινες

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 3 ασθενείς στις 6 κλίνες.

ΣΕΡΡΕΣ 8 ασθενείς στις 10 κλίνες.

ΕΔΕΣΣΑ κανείς ασθενής στις 5 αυτοσχέδιες κλίνες ΜΕΘ

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 5 ασθενείς στις 6 κλίνες.

Σχετικά με την Δυτική Μακεδονία η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως «οι κλίνες ΜΕΘ κοροναϊού που λειτουργούν είναι ελάχιστες. Λειτουργούν 6 κλίνες ΜΕΘ κοροναϊού στη Πτολεμαΐδα που είναι γεμάτες και 5 κλίνες ΜΕΘ κοροναϊού στη Κοζάνη και είναι οι 3 γεμάτες. Κανένα των άλλων νοσοκομείων δυτικής Μακεδονίας δεν διαθέτει ΜΕΘ κοροναϊού. Τα περιστατικά διακομίζονται προς κεντρική Μακεδονία με τη κατάσταση να είναι οριακή».

Τέλος ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «πρέπει να διορθωθεί το λάθος των αναστολών εργασίας καθώς είναι κρίμα να κινδυνεύουν ασθενείς για ένα λάθος».

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης: «Δεν έχουμε εντατικές για covid»

Νωρίτερα σήμερα, η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Κατσίμπα, δήλωσε στην Κοινωνία Ώρα MEGA πως «έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες. Χρειάστηκε να ανοίξουν και άλλες πτέρυγες απλών κλινικών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στις εντατικές. Δεν έχουμε εντατικές για covid. Eίναι πλήρη τα κρεβάτια. Ενώ έχουμε και συμβάντα με διασωληνωμένους να περιμένουν σε απλούς θαλάμους για νοσηλεία».

«Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα στις εντατικές ήταν σχεδόν μόνο ανεμβολίαστοι. Αλλά τώρα έχουμε κρούσματα σε συναδέλφους και μάλιστα εμβολιασμένους» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιό σας